keskiviikko 5. joulukuuta 2018

Aika vain rientää!

En tiedä edes mistä aloittaisin, sillä asiaa on niin paljon kerrottavana!

© Karkki L.

Tosiaan Windfall's Strong Tiger, tutummin Ling nukkui pois hetki sitten. Olin aivan hämilläni siitä, miten se pääsi käymään, sillä en huomannut sinä aamuna kanissa mitään poikkeavaa, ja jo illalla kanin kunto romahti lopullisesti. Tottakai pelkäsin pahinta eli, että kanilaan olisi iskenyt jokin tartuntatauti ja veisi loputkin mennessään, mutta niin ei onneksi ollut.


Loput poikaset, Yetu ja Weida muuttivat seuraavana päivänä huoneeseeni tarkkailuun, sillä tahdoin poissulkea ajatukseni siitä, että menettäisin heidätkin. Poikaset lähtivät koko kanilaumalle annetun matokuurin jälkeen kasvamaan ja ottamaan painoa reippaasti. Weidan kanssa päästiin kuukauden sisällä jo yli kiloon ja kokoa tuli huomattavasti. Yetu, joka on ollut aina poikueen pienin kasvoi todella hidasta tahtia, eikä vieläkään merkittävää eroa koossa tai painossa näy. Joko geenit ovat sekoittamassa pakkaa tai taustalla on jotain muuta. Tähän saadaan selkoa ensi syksynä, josta lisää infoa se ollessa ajankohtaista.
Viime kuussa Weida muuttikin kanilaan asumaan, kun Yetu alkoi ymmärtämään naaraiden päälle. Se oli pakko tehdä, jotta vältyttiin vahingolta. Yetu jakoi muutaman viikon ajan huoneeni kanssani, kunnes hänkin pääsi muuttamaan viimein kanilaan.  Tiedän tehneeni siirron sisältä pakkasen puoleen menevään talliin hyvin myöhään, mutta kanilassa on lämmityskeinoja, kuten patteri ja pian ostettava lämpölamppu, jotka pitävät sen plussan puolessa.




Ollaan alettu pikkuhiljaa Weidankin kanssa kokeilemaan, jos lähdettäisiin hyppimään esteitä, aina edeten kanin ehdoilla. Weida tajusi heti, mikä on homman nimi ja nyt hypitään päivä päivältä yhä korkeampia esteitä. Vauhtia, kun ei ainakaan tältä hurjapäältä puutu! Tällä hetkellä siis hyppivät kaikki, paitsi Yetu, jonka kanssa vielä kasvetaan rauhassa. Muutamissa kisoissa ollaan nyt käyty ja joka kerta olen ollut kanin suoritukseen tyytyväinen. Hekla jopa vetäisi ensimmäisen klassauksensa helpolta mutkalta! Olen niin ylpeä.

Parisen viikkoa takaperin olimme kanikarnevaaleilla! Meiltä näyttelypuolelle osallistui kolme kania sekä Fasu, jonka Viivi ilmosi. Dila sai pisteitä 93,5! En olisi ikinä uskonut tuon kanin vetävän tälläistä pistemäärää. Palkintokin saatiin, mutta en nyt sattumoisin muista, että mistä. Se kyllä todellakin yllätti! Myös vauvoilla meni hyvin saaden molemmat 93.p. Weida sai kuman turkista ja Yetu käsiteltävyydestä, Molemmista sanottiin myös heidän olevan sopusuhtaisia ikäisikseen. Fasulla meni sitten kehnommin juuri alkaneen rajun karvanlähdön vuoksi. Siellä kisattiin myös. Fasu meni mini suoran virhein 2&0 sekä helpon suoran viidellä. Dila oli ensimmäistä kertaa kisoissa, osallistuen mini suoraan. Me ei päästy kuitenkaan maaliin asti. Hekla meni helpon suoran kuudella virheellä hyvällä vauhdilla kuitenkin. Seuraaviin kisoihin lähtee Weidakin mukaan.
Karnevaalien jälkeen Viivi nappasi Fasun mukaansa. Hän lähti astumaan oikein sievää leijona naarasta.

Minulle on tulossa tämän tai ensikuun aikaan yhden kanin verran lisäystä sakkiimme! Sen verran kerron, että olen tästä erittäin innoissani. Tätä on odotettu niin pitkään jo.

Näin talven tullen on aika tehdä blogin ulkoasustakin talvisemman näköinen. Siispä teemavärin aika on muuttua! Myös blogitekstien kirjoittelu alkaa taas aktiivisemmaksi, sillä kohta alkaa joululoma, niin riittää aikaa tännekin. Kanilan instagramista löytyy tämän vuoden joulukalenterimme, sinne pääsee tästä! Ensimmäisen luukun takaa paljastui kaniaiheinen arvonta, johon voi osallistua 23.12 mennessä!

Innokasta joulun odotusta kaikille! <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti