Kasvatus


Kani minulta?

                                                                    

Jos tulevaisuudessa harkitset kanin ottoa minulta toivon, että kerrot hieman itsestäsi ja millaiseen talouteen kani olisi tulossa. Toivoisin olevan  aikaisempaa kokemusta kaneista, mutta se ei ole esteenä kania minulta ottaessa, jos kokemusta ei ole. Tahdon perheen olevan perehtynyt kaniin lemmikkinä ja sen oikeaoppiseen hoitoon. Minä osaan auttaa ja neuvoa, mikäli jotain uusi omistaja ei tiedä tai jokin askaruttaa.

Otan poikasesta sitä varattaessa varausmaksun 20e, joka vähennetään poikasen hinnasta. Varausmaksu palautetaan vain, jos varauksen peruutus johtuu kanista (kuolema/sairaus/vamma), ei jos varaaja tahtoo varauksen purkaa. Poikasten hinta on 70e >

Poikasia, niin kuin muitakin kanejani saa tulla katsomaan, kun vain sopiva aika löytyy.

Poikaset lähtevät vain hyviin koteihin ja jos käy niin, ettei kania voi pitää enää itsellä, minä otan kanin ensisijaisesti meille etsimään hyvää loppuelämän kotia.

Poikanen saa mukaansa SKY:n lemmikkikanin paperit, tuttua ruokaa ensimmäisiksi viikoiksi sekä kasvattajan elinikäisen tuen. Kaikki poikaset tunnistetatuoidaan vasempaan korvaan.
Poikasten luovutus 10vk >


Poikueista

Tavoitteet

Tavoitteena on saada esteille sopivaa, pitkää ja jänismäistä kroppaa, ponnuvoimaa ja tuloksia esteiltä. 
Painoltaan mieluusti max. 2,5kg. En tahdo jalostaa liian raskasrakenteisia kaneja esteille.

Luonteesta toivon päättäväisyyttä, jota kaivataan esteillä, rohkeutta sekä kuitenkin pääosin ystävällisyyttä ja kilteyttä.

Poikuekohtaisia tavoitteita on vaihtelevasti, kuten väriä tai tiettyä ominaisuutta.
Terveys on kaiken A ja O. En käytä kasvatuksessa sairaita tai purentavikaisia kaneja, enkä edes, jos suvussa on havaittuja tapauksia useampia. En myöskään kaneja, jotka eivät jollaintapaa edistä tavoitteitani.

Tähdätään viralliseen kasvattajanimeen esteristeytyksille sekä itse esteristeytyksiin.

Tavoitteita tulee matkan varrella varmasti lisää ja jokaisen poikueen kuuluu saattaa jollaintapaa niitä eteenpäin. 

Kasvatan kaneja pääosin omaan käyttööni ja pyrin pitämään jokaisesta poikueesta parhaat yksilöt kotona tai ainakin minun nimissäni (sijoitus). Poikaset, jotka eivät jää minun jalostuskäyttööni, ei saa käyttää jalostukseen, ellei asiasta erikseen sovita. Tahdon välttää kaiken mahdollisen hupikasvatuksen tukemisen.

Kasvatusperiaatteet


Naaraat saavat ensimmäisen poikueensa 8-15kk iässä, riippuen naaraan kehityksestä. Eläkkeelle naaraat pääsevät viimeistään kolmen ikävuoden koittaessa, jonka aikana samalle naaraalle teetetään 1-3 poikuetta.  Kaikkia kanejani en kuitenkaan kasvatuksessa käytä. Jos kani saa useamman kuin yhden poikueen, pyrin pitämään poikueiden välillä riittävästi taukoa, jotta naaras kerkeää palautumaan kunnolla edellisestä.

Poikaset kasvavat tilavissa sekä virikkeellisissä tiloissa, emonsa kanssa tai laumassa, luovutusikään saakka. Luovutus tapahtuu 10vk iässä.

Kasvattajanimi

Vuonna 2018 olemme ottaneet poikueillmme käyttöön etuliitteen Windfall's, joka ei ole virallinen kasvattajanimi.

Haemme estekasvatukseen virallista kasvattajanimeä, kunhan tavoitteet tätä varten täyttyvät.
         

 Poikueet

Poikueet 2018                                                             
Poikueet 2019
Poikueet 2020

Katso täältä tulevat poikueet!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti