perjantai 12. heinäkuuta 2019

Apilankukkia ja iloloikkia

Mun blogi onkin täyttynyt aikalailla poikasten kasvukuvista viimeaikoina ja voin luvata, että tulee olemaan pullollaan niitä vielä seuraavat viisi viikkoa, sillä viiden viikon kuluttua poikaset ovat jo kymmenen viikkoa ja he muuttavatkin omiin koteihinsa. Hieman olen vielä tuon raitaneidin kanssa kahden vaiheilla... Jättääkkö kotiin vaiko ei? Toisaalta voisinhan minä sen jättää hivenen pidemmäksi aikaa ja tuumia, kun kasvaa, että jääkö kotiin kuitenkaan. Neela jää tottakai!

Poikaset saivat toissapäivänä viiden viikon kunniaksi rallitella pihallamme vapaana yksitellen jokainen. Kaikista en alkanut kuvia räpsimään, kun vauhtia oli mittarissa vähintäänkin sata, haha! Mutta Helgasta napsin muutamia, hän oli sen verran rauhallisemmalla tuulella kuin nämä muut.

Windfall's Mauna Loa "Helga" 


Poikasten luonteet ovat alkanut tulla esiin kaikista.
Neelalla riittää vauhtia, mutta se on silti todella kiltti ja ystävällinen. Se on ehkä maltillisin näistä kaikista.
Laila on kuin ilmetty Rölli (jo edesmennyt kanini), jonka luonne saa jäisimmätkin sydämmet sulamaan. Hän kerjää silityksiä ja heittää syliin kyljelleen. Vastineeksi hän antaa itse pusuja rapsutustuokion jälkeen. Laila on myös todella maltillinen ja ehkä varovaisin poikasista. Hän osaa poseerata kuin oikea prinsessa!
Helga on kuin emänsä Hekla. Hän tekee kyllä kaiken perässä ja pötköttelee Heklan vieressä. Hän on todella sydämmiä valloittava pupunen, jonka söpöltä nassulta ei voi välttyä. Luppakorvat ja Heklalta peritty nenä. Hieman möksähtänyt ilme, ilmetty Hekla junior!
Martta on ehdottomasti poikasista rohkein.
Hän hyppii suuria loikkia ja on ulkonakin todella rohkea. Muutamasti hän lähtikin omille teilleen, kun vapaana loikki, mutta aina palasi noin muutaman metrin päästä takaisin luokseni.
Tämä rohkea pikkupupu on selkeästi tottunut tulevaan omistajaansa, sillä heitti hänen syliinsä kyljelleen ja antoi poskelle pusuja, kun sylissä häntä piti. Ihanaa!
Onneksi Martta muuttaa vain parin kilometrin etäisyydelle ja tuleva omistaja on meidän perhetuttu, niin näkee häntäkin usein. Itseasiassa Helga menee myös tutun luokse Ouluun, ja kuulumisia saan varmasti useasti.

Ennen uusiin koteihin muuttamista poikaset saavat kuitenkin rokoitteet. Se varmistukseksi RHD:lta välttymiseksi. Poikaset pääsevät myöskin pet-näyttelyyn Keuruulle, ennen kuin uusiin koteihin pääsevät muuttamaan.

Ensiviikolla poikaset luultavasti saavat tatskat ja Sanna (Winkelshoek's kanila) tulee ottamaan kuvia.
Silloin saatte varmasti hieman reilummin poikaista kuvia, kuin nyt, sillä vesisade yllätti meidät kesken kaiken. Kuvista sitä ei huomaa, joka on erittäin hienoa!

Vauvat viisi viikkoa:

Windfall's Eldfell "Neela"
Naaras
Windfall's Popocatepetl "Laila"
Naaras

Windfall's Mauna Loa "Helga"
Naaras

Windfall's Colima "Martta"
Naaras
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti