torstai 20. kesäkuuta 2019

Hekla x Thorin

Vihdoin! Nyt he ovat täällä!  Ai ketkä? No Hekla x Thorin poikaset!

En olekaan tällä puolella vielä kertonut, mutta tosiaan Hekla astutettiin 19.4, jonka jälkeen ei alkanut tulla merkkejä tiineydestä. Varmitus astutettiin 5.5, jonka jälkeen alkoikin tulla merkkejä. Heklan paino alkoi nousta ja kanista tuli kiltimpi, mutta se viihtyi enemmän omissa oloissaan. Vatsakin alkoi pyöristyä, ja no olihan tuo aika valtava...


Hekla synnytti 4.5.2019 neljä pientä kaninpoikasta, joista jokainen selvisi. Poikaset syntyivät vuorokaudella 30, yhentoista aikoihin yöllä. Niistä yksi löytyi pesän ulkopuolelta, mutta se oli lämmin ja vaikutti terveeltä, joten siirsin sen muiden poikasten joukkoon. Nyt kaikki neljä pikkupupua viipottavat menemään!

yksi poikasista viikon iässä


Poikasista toivon sosiaalisia, hyväluonteisia ja ennen kaikkea terveitä kaneja, jotka mahdolliseti innostuisivat kasvaessaan esteistä.
Odotettavissa on noin 2-2,5kg kokoisia kaneja rotevalla kropalla.
Tämän poikueen tarkoituksena on saada kokoa linjoihin ja mahdollisesti näistä suvuista lisää kaneja kisaradoille. Nämä edistävät taivaltani esteristeytyspoikueisiinkin.

Poikasten isä on noin 3kg oleva risteytys, joka on väriltään keltamusta japanilainen.
Thorin omaa ihanan luonteen ja kauniin pitkän kropan, joka sopii hyvin esteille.
Hän sopii paremmin kuin hyvin tämän poikueen isäksi.

Pet-tulos: 95.5p.

Emä: kluppa-ristetys, keltamusta japanilaien
Isä: rex, geneettisesti sinivalkoinen japanilainen

Thorin
©Sanna Ikonen


Poikasten emona on tällä kertaa Hekla. Hekla on noin kaksi kiloinen kääpiöluppa, jolta löytyy intoa ja vauhtia esteille. Hän omaa ihanan luonteen, mutta osaa myös olla jääräpää, kun sille päälle sattuu. Heklalla on vasta yksi klassaus, mikä saatiin helpolta mutkalta. Poikasten jälkeen lähdetään kuitekin kiertämään ahkerammin kisaratoja.

Pet-tulos: 92.5p.

Emä: kääpiöluppa, luonnonsininen
Isä: kääpiöluppa, sininen

Hekla
©Karkki L. 



En malta odottaa millaisia jänöjä näistä kasvaa! Alla vielä kuvat kaksi päivää sitten kaksi viikkoa täyttäneistä poikasista.

Sinikelta japanilainen
uros(?)



Luonnonkeltainen
uros


Isabella
uros



Madagaskar
naaras



Vauhdikkaiden kuvausten jälkeen iski poikasille väsy.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti